Fantastiske bakverk

Bløtkake er ikke lenger hva det en gang var. Fra å være et sukkerbrød med krem og fyll, har dagens bløtkaker utviklet seg til å finnes i utallige former og smaker. Du kan få en bløtkake som smaker pære, eller du kan tilsette konditorfarge i bunnen og servere en rød eller grønn kake, alt etter anledningen. Hvis du vil bake i flere lag, kan du også gi hver bunn sin egen farge, og få en regnbuekake. Dette kommer helt sikkert til å bli satt pris på av barna. Det finnes også veldig mange kakeformer, slik at det er enkelt å lage en bløtkake formet som en bil eller en bamse, eller som en blomst eller et hjerte. Sjekk ut hva din nærmeste hobbybutikk har å tilby, eller bestill en ferdigkake hos din nærmeste baker. Bakeriene kan ofte tilpasse kakene på veldig mange måter.

En helt personlig bløtkake

Det er helt utrolig hva du kan lage når du baker, enten du bruker pepperkaker eller bløtkaker som utgangspunkt. Visste du for eksempel at du kan bruke et personlig bilde som kakedekor? Bildet blir overført til spiselig sukkerpapir, og dermed kan du virkelig gjøre stas på personen kaken skal hylle. Både barn og voksne vil sette pris på dette. Dersom du skal feire firmaets nye kontrakt, eller servere kake i en nyåpnet butikk, kan kaken selvsagt pyntes med logoen din.

Inspirasjon på nettet

Ettersom kakebaking er populært, finner du veldig mange bakeblogger med gode tips. Det krever litt trening å lage de mest avanserte kakene, men selv en nybegynner kan eksperimentere med ulike smaker i bunnen og kremen. Start med enkle oppskrifter, og prøv deg fram. Hvis du blir flink, kan du til og med bake bløtkaker på bestilling.

Hvis du ikke har tid til å bake selv, kan du likevel bruke nettsider som inspirasjon når du skal bestille kake hos bakeren. Ta med et bilde som viser hvordan du ønsker at kaken skal være. Bakere og konditorer er flinke til å lage den pynten du ønsker deg, og en skikkelig fin kake er virkelig verdt prisen.

Kaker for alle anledninger

Det finnes alltid en anledning til å feire med kake, enten noen har fødselsdag eller det er bryllup, dåp eller konfirmasjon. Skal du ha en koselig familiehelg kan du bake selv, men dersom det er en større tilstelning er det ofte greit å bestille kaken ferdig. En fin kake kan være en perfekt gave til bursdagsbarnet som har alt. Kaken kan nytes sammen med venner og familie, og de beste gavene er jo nettopp de som kan brukes eller spises. Vis at du setter pris på de ansatte gjennom å servere kake når dere feirer en ny kontrakt. Du kan også by på kake på siste arbeidsdag før jul eller påske, bare for å skape litt ekstra god stemning.